Hivatalos NFL rekordok
Ha csak egy oldalt kellene mondani, ahol NFL rekordokat lehet böngészni, akkor alighanem ez lenne az. A hivatalos NFL oldalon elképesztő mennyiségű adat van fenn, óránként lehet böngészni. Szerencsére az amerikaiak minden létező rekordot nyilvántartanak:)
Szuper adatbázis
Lehet, hogy ez még a hivatalos oldalnál is jobb? Itt valahogy összeszedettebben vannak fenn az adatok. Böngészhető minden eddigi infó elsősorban a csapatokról, komplett szezonokról, és rekorderekről. De egyes játékosokról is nagyon durván részletes statisztikák vannak. A főmenüből legördülő kínálat is csomó jó dolgot tartalmaz. Nem értem, miért nem fedeztem fel előbb az oldalt, hiszen az olimpiás és kosaras menüjét már korábban belinkeltem a megfelelő helyekre:)
Egyéni NFL rekordok
Rengeteg egyéni rekord…
NFL csapatrekordok
Nem néztem, hogy mekkora az átfedés a hivatalos oldallal. Itt akkor érdemes nézelődni, ha minden rekordot egyben akarunk látni, nem kell külön előhívogatni őket kategóriánként. Ugyanez az előzőre is érvényes. De miért nincsenek külön meccsrekordok?
 Super Bowl rekordok
Kifejezetten SB rekordok. Itt meg van kifejezetten a SB gyűrűkről is egy kis lista, de zavaró, hogy ömlesztve vannak edzők, játékosok stb. Pl. nagyon nehezen hámozható ki, hogy játékosként 5 a rekord, és ketten tartják, egyik épp tegnap óta Brady. (2017.02.06)
A legtöbb passzolt yard-osok toplistája
Durva, hogy a top15-ben 6 aktív játékos van! (2016.10.20)
Egy “szélesebb bázison” alapuló passz-statisztika
A legalább 40 ezer passzolt yardosak szerepelnek a táblázatban. De itt több rokon liga is helyt kap, emiatt “hígabb” ez a lista.
A legtöbb futott TD-t szerzettek toplistája
Itt csak 1 aktív van a top23-ban! (2016.10.20)
 A Legtöbb futott yard-osok toplistája
Elég szoros a korreláció az előzővel:)
A legtöbb elkapott TD-t szerzettek toplistája
A legjobb 24-ben 2 aktív van, a top7 és top8. (2016.10.20)
Elkapott TD-k szezononkénti legjobbjai
Ennek azért van értelme, mert korábban kevesebb meccs volt egy szezonban, így az összesített rekordok valahol azért összehasonlíthatatlanok.
A yardok bűvöletében:)
Mindenféle yardokat összeadva a 14 ezer felettiek szerepelnek a listán.
Mindenféle Super Bowl statisztikák
Az oldal alján rengeteg további statisztika van! A térkép elég beszédes. Szinte mindenfele volt már SB győztes csapat.
Eddigi Super Bowl-ok
Sőt nem csak az eddigiek, jópár évre előre megvannak a helyszínek:) Fura, de segített ez a táblázat meghatározni, hogy pontosan mikor játszódik egy tv sorozat (Americans 4. évad 13. epizód). A szereplők épp egy nagyon elvesztett Washington döntőn keseregnek. Eből következően 1984.01.22-én játszódik:)
Aktív kapitányok SB története
Durva ez a Belichick!
Pro futball focus Egész jó elemző oldal, csomó toplistával. Kár, hogy fizetős egy része…