Főleg a nyári Olimpiák érdekelnek, de a télieket is nézni szoktam. Az Olimpia a statisztikák tárháza:)

(Saját elemzéseim a témában itt.)

Összesített Olimpiai éremtáblázat
Vannak jó térképek arról, melyik országok nem nyertek még aranyat.
Egy elég jó adatbázis
Kár, hogy késve frissül. Na módosítok, magasan ez a legjobb adatbázis a témában, vannak sokkal “soványabbak”, pl. ez a holland adatbázis, ami jelenleg csak 2008-ig van feltöltve, ráadásul csak az érmesek. Egyetlen erénye, hogy a számok fejlődéséről diagramot mutat, íme példának, kedvemcem a távolugrás fejlődése.
Többszörös Olimpiai aranyérmesek listája 
Mindenki fel van tüntetve, akinek legalább 3 aranya van. Tetszik, hogy külön van külön egy olyan táblázat is, ahol csak az egyéni érmek vannak feltüntetve. Plusz a mindenkori rekorderekről is van táblázat.
Többszörös Olimpiai érmesek listája Ugyanaz, de az összes éremszám szerint van meghatározva a sorrend, nem csak az arany számít. A két legurvább Franziska van Almsick és Merlene Ottey, akiknek 10 ill. 9 érmük van, de aranyuk egy sem. (2016.09.21)
 Egy Olimpián legtöbb aranyérmet szerzettek listája Abban nőttem fel, hogy Mark Spitz 1972-es rekordja, a legendás 7 arany mekkora csúcs. Nos Ez 2008-ban megdőlt…
Egy számban a legtöbb aranyérmet szerzettek listája Durva, hogy egyéniben csak hárman tudtak négyszer nyerni ugyanabban. De a Gerevich 6 aranya is durva kard csapatban. Kásásék azért nincsenek rajta, mert csak azok szerepelnek a listán, akiknek vagy legalább 4 érme van, vagy ha nem, akkor az adott sportágban ők a rekorderek. Gyarmati Dezsőnek 3+1+1 érme van, így Kásásék nem férnek fel a listára. Ahhoz kellett volna még egy arany.
 Legtöbb Paralimpiai aranyat szerzettek listája  Bevallom, ezt ritkábban böngészem. Nagyon durva, a hagyományos olimpikonk közül egyedül Phelps férne fel a listára.
Magyar szereplés Olimpiáról Olimpiára
Magyar adatok nagyon részletesen.
Olimpiai bajnokaink listája
Alul külön táblázatba vannak foglalva a legfiatalabb és legidősebb még élő bajnokaink. Durva, hogy a legfiatalabb (Szilágyi Áron) már címet védett! (2016.09.21)
Érdekes Olimpiai statisztikák Néhány jobb cikk innen: legtöbb érmesek, akiknek nem lett aranyuk (sajnos nem naprakész teljesen); illetve a legtovább élő úszó-Olimpiai rekordok különféle módokon listázva (ezt úszáshoz is beteszem)
Wiki Olimpia Portál Na itt aztán tényleg el lehet veszni. Pl. ezt is itt találtam, elvett olimpiai érmek listája.