Hivatalos NFL rekordok
Ha csak egy oldalt kellene mondani, ahol NFL rekordokat lehet böngészni, akkor alighanem ez lenne az. A hivatalos NFL oldalon elképesztő mennyiségű adat van fenn, óránként lehet böngészni. Szerencsére az amerikaiak minden létező rekordot nyilvántartanak:)
Szuper adatbázis
Lehet, hogy ez még a hivatalos oldalnál is jobb? Itt valahogy összeszedettebben vannak fenn az adatok. Böngészhető minden eddigi infó elsősorban a csapatokról, komplett szezonokról, és rekorderekről. De egyes játékosokról is nagyon durván részletes statisztikák vannak. A főmenüből legördülő kínálat is csomó jó dolgot tartalmaz. Nem értem, miért nem fedeztem fel előbb az oldalt, hiszen az olimpiás és kosaras menüjét már korábban belinkeltem a megfelelő helyekre:)
Egyéni NFL rekordok
Rengeteg egyéni rekord…
NFL csapatrekordok
Nem néztem, hogy mekkora az átfedés a hivatalos oldallal. Itt akkor érdemes nézelődni, ha minden rekordot egyben akarunk látni, nem kell külön előhívogatni őket kategóriánként. Ugyanez az előzőre is érvényes. De miért nincsenek külön meccsrekordok? Mindenre megoldás a scorigami… No comment… fantasztikus táblázat!!! (hasonlót lehet találni nba, baseball és fifa témában is, bár utóbbinál pl. hiányolom a 8-3-as eredményünket)
 Super Bowl rekordok
Kifejezetten SB rekordok. Itt meg van kifejezetten a SB gyűrűkről is egy kis lista, de zavaró, hogy ömlesztve vannak edzők, játékosok stb. Pl. nagyon nehezen hámozható ki, hogy játékosként 5 a rekord, és ketten tartják, egyik épp tegnap óta Brady. (2017.02.06)
A legtöbb passzolt yard-osok toplistája
Durva, hogy a top15-ben 6 aktív játékos van! (2016.10.20)
Egy “szélesebb bázison” alapuló passz-statisztika
A legalább 40 ezer passzolt yardosak szerepelnek a táblázatban. De itt több rokon liga is helyt kap, emiatt “hígabb” ez a lista.
A legtöbb futott TD-t szerzettek toplistája
Itt csak 1 aktív van a top23-ban! (2016.10.20)
 A Legtöbb futott yard-osok toplistája
Elég szoros a korreláció az előzővel:)
A legtöbb elkapott TD-t szerzettek toplistája
A legjobb 24-ben 2 aktív van, a top7 és top8. (2016.10.20)
Elkapott TD-k szezononkénti legjobbjai
Ennek azért van értelme, mert korábban kevesebb meccs volt egy szezonban, így az összesített rekordok valahol azért összehasonlíthatatlanok.
A yardok bűvöletében:)
Mindenféle yardokat összeadva a 14 ezer felettiek szerepelnek a listán.
Mindenféle Super Bowl statisztikák
Az oldal alján rengeteg további statisztika van! A térkép elég beszédes. Szinte mindenfele volt már SB győztes csapat.
Eddigi Super Bowl-ok
Sőt nem csak az eddigiek, jópár évre előre megvannak a helyszínek:) Fura, de segített ez a táblázat meghatározni, hogy pontosan mikor játszódik egy tv sorozat (Americans 4. évad 13. epizód). A szereplők épp egy nagyon elvesztett Washington döntőn keseregnek. Eből következően 1984.01.22-én játszódik:)
Aktív kapitányok SB története
Durva ez a Belichick!
Pro futball focus Egész jó elemző oldal, csomó toplistával. Kár, hogy fizetős egy része…