Magyar közigazgatási rekordok
Magyar települések lakosság, terület szerint, stb.
 Különleges földrajzi pontok listája Kontinensek és Magyarország legjei (legmagasabb, legészakibb, legdélibb stb.)
 8000 méter feletti hegycsúcsok és az azt megmászók listája Lehet hogy az angol oldal részletesebb, de itt a magyar mászókról külön táblázat van.
 A Nemo pont Ez a földrajzi pont van a legtávolabb bármelyik szárazföldtől.
 Országok listája terület szerint magyarul és angolul A magyar sokkal részletesebbnek tűnik. Van pár eltérés is.
 Országok listája népesség szerint magyarul és angolul Itt megint csak eltér kicsit a kettő változat.
 Országhatárok hosszúságával kapcsolatos adatok magyarul és angolul Kicsit más itt is a kettő. Az angolban van egy jó térkép pl. azokról az országokról, amelyek nem határosak más országokkal. Itt egy jó kis térkép a témában, a legrövidebb határokkal:)
Országok listája a szomszédos országok száma szerint Érdekesség, hogy csak 11 országnak van nálunk több (azaz legalább 8) szomszédja. Ezek közül csak 2 kisebb nálunk, és mindkettő a szomszédunk is egyben (Ausztria, Szerbia). További érdekesség, hogy minden korábban minket megszálló országnak több szomszédja van, mint nekünk (oroszok, németek, törökök, osztrákok).
 Országok listája partvonaluk hossza szerint Sajnos Magyarország tengerpart híján a lista végén kullog, van egyébként külön lista a parttalan országokról. A témában nagyon fontos megemlíteni a partvonal paradoxont, ugye nem mindegy milyen részletességgel számoljuk a partot. Van egy oszlop, ami a partvonal/terület hányadost mutatja minden országnál. Norvégia durván kilóg a mezőnyből.
Egymást határoló országnégyesek Vagyis 4 olyan ország, amelyek mindegyikének mindegyikkel van közös határszakasza. Tipikusan 3 ország vesz körbe egy 4-diket.
Szomszédos országok a legnagyobb GDP különbséggel Néhány klasszikus: Észak- és Dél-Korea, Izrael és Palesztina, Kuvait és Irak
Enklávék és exklávék Elszakított illetve körbevett területek (ezt akár a térképekhez is tehettem volna).
Mesterséges akadályok a határokon Már a magyar határzár is látszik a térképen. Van egy idevágó cikk is.
Folyó nélküli országok Csodálkoztam, hogy ilyen lehetséges… De azért ezek többnyire nagyon kis területű országok. Egyikben jártam is: Gibraltárban. Kb. negyed óra alatt körbe lehet kocsikázni.
A világ legnagyobb városairól egy szuper elemzés sok térképpel, interaktív ábrával Nagyon jó elemzés, itt találtam. Szar érzés, hogy Budapest nincs benne a top 123 nagyvárosban.
A világ legnagyobb városai Ez meg szimplán csak egy lista a top városokról. Ezzel kapcsolatban érdemes megnézni a top városok történelmi alakulását, de ezt inkább a törihez linkeltem. Ez viszont nagyon ide vág.
Földrajz, városok, térbeli statisztikák Az első facebook-os linkelésem. Sajnos nem találtam weboldalt:( Nagyon szuper, érdemes sűrűn ránézni. Ez volt az első, amit láttam tőlük, ezért a térképészethez is be lehetne akár linkelni.
Középkori város generátor Ritka öncélú dolognak tűnik, de mégis jó:)
Decade-vulkánok Itt találtam rájuk a hivatkozást. A világ legveszélyesebb vulkánjai. Európában természetesen: Etna, Vezúv, Santorini.