Ha kosárlabda, akkor alapvetően az NBA érdekel.

Egy szuper jó adatbázis, tele rekordokkal Főleg a Seasons és Leaders menükben bukkantam rekordokra, de az egész oldal úgy ahogy van, egy kimeríthetetlen adattár.
Egy hatalmas táblázat az NBA legnagyobb alakjainak statisztikáiról
Hivatalos NBA oldal, nagyon jó a statisztikai részleg, pl. meg lehet nézni, mit produkál a pályán a Warriors 2016-os nagy trója annak függvényében, hogy a 2017-es szerzemény Durant a pályán van-e.
NBA alapszakasz-rekordok Csak a rekorderek vannak felsorolva. Alul vannak további linkek, amik a legfontosabb mutatók teljes toplistáját tartalmazzák. Van pár vicces, pl. a legtöbb triplakísérlet egy meccsen, anélkül, hogy akár egy is sikerült volna (Most 3-point field goals attempted in a game, none made) (egyénileg ez jelenleg 11, meccs szinten 22:)) (2017.02.10)
Karrier során szerzett legtöbb pont A legtöbbet hivatkozott mutató. Minden idők legjobbját valószínűleg ennek a listának az élmezőnyében kell keresni, még akkor is, ha számtalan más mutató is nagyon fontos lehet (blokk, lepattanó, stb.). Persze számít az is, ki hány meccsen lépett pályára.
Egy szezonban szerzett legtöbb pont A ’60-as évek a nyerő…
Karrier során szerzett legtöbb tripla Ezt a listát Stephen Curry miatt kezdtem nézegetni. Elképesztő a fickó. Még csak 19. a listán, de ha így folytatja, 4 évad alatt az élre ugorhat. (2016.09.24.)
Egy szezonban szerzett legtöbb tripla Megint csak Curry. Korábban senki sem volt négy különböző évben tripla-rekorder. Neki zsinórban 4-szer sikerült. Teljesen új szintre emelte ezt a “műfajt”. Korábban senki sem dobott 269-nél több triplát az alapszakasz 82 meccsén. Curry triplaszámai az utóbbi 4 szezonban: 272, 261, 286, 402(!!!). És százalékosan is övé a 3 legjobb eredmény a szezongyőztesek közt. És elképesztő messziről szórja, nem tudom van-e statisztika az átlag dobótávolságáról, de gyakran 3-4 méterrel a triplavonalról elengedi. (2016.09.24.) Itt egy hasonló lista. Curry a triplaversenyeken egyébként nem egyeduralkodó, de az  más, mert ott “laboratóriumi körülmények” közt dobják a meccshez képest. Itt pedig látszik Curry aktuális teljesítménye is, stats menü. Ott az advanced statson belül durva részletes statisztikákat kérhetünk, pl. közvetlenül a 2016-os 3p-osoknál lévő linkre klikkelve részletes eloszlási ábra van, hogy honnan dobálta, mindről videó, stb. Elképesztő adatbázis… A 2015-16-os szezonban rengeteg távoli, utolsó másodperces kosarat szórt Curry, ezek külön is listázhatók, mivel távolság alapján is lehet rendezni a listát.
All Star Meccsek A pontszámokból ítélve nem a védekezésről szól a dolog:) Sajnos még sosem láttam végig ilyen hétvégét, pedig tök jó lehet, triplaversennyel, zsákolással, stb. Arra vonatkozóan semmit sem találtam, hogy ki vett részt legtöbbször ilyen meccsen, azt látom az adatokból, hogy Lebron James 13-szor volt jelen 2017-ig.