Időmérleg: egy zseniális animáció a magyar népesség tevékenységéről  KSH oldalról. Tényleg nagyon jó, lehet szórakozni kicsit a beállításokkal. Megdöbbentően kevés a tanulást és a munkát részaránya.
A világnépesség növekedése A kezdetektől a jövőbe mutatóan követhetjük a növekedést. Elég félelmetes, hogy 12 ezer éve az egész világon 2 és fél millióan laktak. Ez amúgy egy szuper adatbázis, gazdasághoz és törihez is linkeltem belőle. Itt egy újabb érdekesség ugyaninnen: alapvető mutatók világszinten 200 évre visszamenően.
Világnépesség növekedéséről szuper animáció Nem csak a videót rakam be, hanem a körítést jelentő cikket is. Gondolkodtam, hogy a töris videókhoz is mehetne?! A videó végén nagyon durván begyorsul a növekedés. Itt ugyanaz.
A világnépesség Van egy táblázat, ami kontinensenként mutatja a növekedést a történelem során. Európa népesség terén a 2.3. helyen volt csak végig…
Hány ember élt eddig összesen a világon? Érdekes, hogy ezt csak az utóbbi évtizedekben kezdték el számolgatni. Közben magyarul is megjelent erről egy cikk. Itt pedig azt lehet megnézni, hogy adott dátumnál hányan voltak a Földön, és összesen addig hányan. Sajnos 1910 előtti dátum nem írható be, inkább csak a még élők születési dátumaira jó.
Amerikai népesség földrajzi megoszlása rasszok szerint Elképesztő részletességű adatbázis, gyakorlatilag háztömb szinten meg tudjuk nézni, hol laknak az Usában feketék, sárgák, latinok és fehérek. Milyen király lenne már egy ilyen az egész világra:) Van egy nagyon hasonló itt.
Usa népessége többségi származás szerint Kicsit hasonlít az előzőre, konkrétan a 8. oldali térkép miatt linkeltem be.
Elmúlt 45 év terrortámadásai Európában Nagyon látványos! Hogy miért ide tettem? Nem találtam jobb helyet.