Brilliant MapsJakubmarian oldala, Maps Mania, Map Porn
Vegyes térképgyűjtemények, amikre érdemes ránézni hetente.
Amazing MapsTerrible Maps
Az előzőekhez hasonlóak, a facebook-ról.
Perzsa öbölről térképgyűjtemény Ha csak az utóbbi 25 évet nézem, szinte havi rendszerességgel lett volna okom böngészni itt.
Szuper térképek génkeveredésekről, népek keveredéséről. Főleg a Genetics meg a History menüben találtam térképeket, elképesztően jók.
Kataszteri térképek Az oldalon belül különböző térkép adatbázisokra van hivatkozás, pl. a Széchenyi könyvtáréra.
A Habsburg birodalom történelmi térképei  Elképesztő mennyiségű és részletességű régi európai térkép, rápakolva a google térképre, tehát mai módon használható. Korábban külön sorként szerepelt itt a 2. katonai felmérés Magyarországon (1806-69), de ez csak egy a sok közül.
Magyarország légifotó gyűjtemény Ha nem lenne googletérkép… 🙂
Timelapse Google 1984-ig visszamenően a Föld teljes egészéről minden évről van egy teljes Google-kép mentés. Nagyon jót lehet játszani vele, Kecskeméti vízműdomb építését pl. meg lehet nézni. Azóta erről is lett magyar cikk.
Négyszín tétel Bármilyen térkép kiszínezhető 4 színnel… Ott egy jó példa a jelenlegi világtérképre. (Mondjuk ez alapvetően matematikai probléma, matekhoz is mehetett volna.)
Localingual Országok nevei különböző nyelveken kimondva, himnuszok, stb. Nekem a régi pcglobe jutott róla eszembe, tök jó! Mondjuk nyelvészethez is mehetett volna:)
A Föld feltérképezése Egy közel 25 perces videó 1961-ből, amiben elmesélik, hogy történt a bolygó modern feltérképezése.
Showmystreet Címkereső. Csak beírok egy címet, és mutatja a házat. Mondjuk ennyi erővel a google térképet is linkelhettem volna:) Ezért is ide tettem.