Mindenféle rekord, van pár durva. Mihail Tal 1973-74-ben zsinórban 95 meccsen át maradt veretlen, Bobby Fisher pedig 1970-ben 20 mérkőzést nyert zsinórban. 1999-ben volt egy verseny, ahol 45-ből 42 parti lett remi:) Az ÉLŐ-rekord fejlődése is fel van tüntetve.
Minden, amit az egyéni sakkvilágbajnokokról tudni érdemes. Nagyon érdekes számomra a téma, minden 2000 előtti bajnok életrajzát olvastam anno.
Itt az is látszik, hogy a kihívó hogy jutott el a címmeccsig. Sajnos nem a kezdetektől van listázva.
Mi lett volna, ha Polgár Judit megmarad a női sakknál?
Vannak köztük, akik felnőttként is csúcsra értek, de olyanok is, akikről nem is hallottam.
Durva, hogy Carlsen egyszerre volt schnell, rapid és normál címvédő.
A valaha élt legjobb sakkozók összehasonlítása Fisher korabeli ÉLŐ-rekordjánál azóta több mint 15 jobb eredmény született. Az utóbbi időben az ÉLŐ pontokat konvertálgatták különböző módokon, a módszertanba nem merültem még el, de a lényeg, hogy a különböző korok legjobbjait próbálták összehasonlítani egymással. Sajnos naprakész lista nincs, Carlsen nem szerepel még ezekben az összehasonlításokban. Elődei közül Fisher és Kaszparov tűnik legjobbnak a kimutatások alapján.
Sakkozók sorrendje a legmagasabb ÉLŐ-pontszámuk alapján  Ez az előző oldalon is megvolt, de nem ilyen részletesen. Nagyon szembetűnő az ÉLŐ pontszám inflációja, ezért is merült fel gondolom a régiek korrekciója.
Világranglista vezetők A vb cím kettéosztottsága alatt kabaré volt, hogy milyen emberek voltak sakkvilágbajnokok. Szerintem a ranglistavezetés többet mond. A nőknél Polgár Judit rekordja (ami az időtartamot illeti) megdönthetetlennek tűnik.
Sakk csodagyerekek Mennyi magyar a listákon:) És mennyi olyan csodagyerek, akikből nem lett világbajnok. Karjakin a rekorder jelenleg, és címmeccsre készül Carlsen ellen, kíváncsi leszek, mire jutnak egymással. (2016.10.21)
Aktuális ÉLŐ-ranglisták Nem is értem, miért ilyen alulra tettem, ezt a sakkos oldalt nézem legtöbbször. Még én is szerepelek a listán:))
 Sakkolimpiák Azért a magyar változatot tettem be, mert van külön táblázat a magyarokról.
Olimpbase adatbázis   Sakk csapatversenyekről nagyon szuper adatbázis! A versenyek (pl. Olimpiák) listázva szerepelnek, a helyszín melletti ikonra kattintva nagyon részletes adatokat kapunk minden résztvevőről. Magára a helyszínre kattintva pedig táblahelyezéseket nézhetjük meg, érdekes partikat, stb. Sajnos nem teljesen naprakész, de nagyon jó így is. Még korosztályos versenyek is fenn vannak!
Megnyitási statisztikák Ez végül is egy hatalmas játszma adatbázis, néhány lépés mélységig megadható bármilyen megnyitás, és megnézhetjük az eddigi hasonló nyitások statisztikáit, hány %-ban nyert világos, ill. sötét. Sajnos bizonyos mélység fölött fizetős, mint ahogy a többi menüpont is. Egyébként a mai modern sakkprogramok adatbázisa is tudja ezt.
Bábuk statisztikája Bő 2 millió mesterparti alapján melyik bábuk mennyi eséllyel maradnak a táblán?
Tata Steel statisztikák Minden idők egyik legnagyobb múltú versenyéről statisztikák. A legtöbb tornát nyertek közt Portish Lajos még mindig egész jó helyen áll a 4 győzelmével.
A magyar sakkozás rövid története Jó kis összefoglaló a magyar Szövetség hivatalos oldaláról.
Sakkprogramok Erősorrendben… Az első 70 éri el a 2800-as álomhatárt, emberek közül ez alig néhánynak sikerült eddig (jelenleg 4 fő). (2017.08.29)