Egyszer majd szeretnék szentelni egy külön bejegyzést a Beatlesnek. Szeretem a zenéjüket, és nem mellesleg irtó sok rekordjuk van, ahogy ezen az oldalon is látszik. Némelyik kategóriában egészen egyedülálló a rekordjuk (pl. hogy egyszer övék volt egyszerre az első 5 hely, másnak max az első 2 sikerült egyszerre).
Lemezeladási rekordok USÁ-ban magyarul, és kicsit másképp angolul
Arról, hogy mit jelent az x-szeres platinalemez, itt van némi támpont. Ha jól értem, nagy vonalakban annyi millát adtak el belőle, ahányszoros platina. Az angol annyiból jobb, hogy ott példányszámok is vannak. Amúgy elég más a lista:)
Lemezeladási rekordok Angliában
Ennél kéne találni egy kicsit alaposabb listát. Pl. ez?
 Lemezeladási rekordok világszinten
Az eladási számoknál részletezve is ki lehet listázni, hogy milyen számokból áll össze a teljes összeg.
Zenészek listája az eladott összpéldányszám szerint
Én már a ’90-es években olvastam olyan legendákat, hogy a Beatles 1 milliárdnál tart, de gondolom ezt elég nehéz követni egy szinten túl, ezek csak becslések. Amiben nagyon jól szerepelne a Beatles, az az 1 évre jutó eladások a karrier hosszát tekintve. 1962-ben robbantak be, 1970-ben feloszlottak. Ezzel szemben pl. Elton  John 50+ éve akítv.
Euroviziós Dalfesztivál magyarul, ill. angolul
A magyar alaposabbnak tűnik, de az angolnál meg van néhány plusz térkép.
A legnézettebb Youtube videók a világon
A listán elvileg nem csak zenék lehetnek, de gyakorlatilag csak azok vannak:) Alul van egy lista az eddigi listavezetőkről. Az első listavezető, amiről tudok, az a Bieber, de a számot mai napig nem ismerném fel, csak tudtam, hogy ő vezet. Az a szám most 40-ben sincs. Az első ami elérte az 1 milliárdot, az a Gangnam Style, 4 éve vezet. De azóta már 31 szám van 1 milliárd felett. Van olyan 2 milliárd feletti videó is, ami csak másfél éves, szóval nem biztos, hogy sokáig fog vezetni a G. Style. (2016.10.14) Ijesztő, amúgy, hogy milyen kevés zenét ismerek a top40-ből… Frissítés: Már nem a gangnam Style az első (2017.07.27). A chart részt is érdemes kibontani, nagyon jók a diagramok. Itt egy jó videó a témában.
 27-esek klubja  Vagy a nagy 27-esek… 27 éves korukban elhunyt híres zenészek.