Foci: Giroud már produkált olyan meccset, hogy 90 percen át nem ért labdába!

Modric, Carcahal, Kroos és Nacho 6 BL címnél jár (Kroos egyet még Münchennel nyert, a többi cím mind Real)… Egyetlen klubnak sincs ennyi a Reálon kívül összesen.

Ancelotti az 5 legerősebb európai bajnokság mindegyikében nyert már bajnokságot

Alcaraz a legfiatalabb férfi teniszező, aki mind a 4 GS-en döntőzött. Sőt 1 cím hiányzik a karrier GS-hez.

Nadal mérlege 112-4-re romlott:( Pechje hogy a döntőig jutó (és ott csak 3-2-re vesztő) Zverev ellen kezdett. Még jópár évig indulhatna és kieshetne az első körben, akkor is a legjobb mérlege lenne.

Siateknek 5 címe van… A legnagyobbakat (időrendben visszafelé: Serena, Graf, Seles…) leszámítva csak Henin, Venus és Hingis tudott ennél többet az utóbbi 25 évben. Még 4-5 cím és a legnagyobbak közt kell említeni.

1988-ban Steffi Graf 32 perc alatt intézte el Zverevt egy GS döntőben.

Forma1-ben ezredre pontosan azonosat futott Russel és Verstappen (az döntött, hogy Russel tette meg elsőként). 1997-ben Villeneuve, Schumacher és Frentzen hármas holtversenyt produkált, ezredre azonosat.

NBA: Lebron Jamesnél csak 3 csapat játszott többször döntőt: Boston, Lakers és Warriors

Még sosem volt ilyen sima együttvéve a nyugati-keleti döntő (4-0 ill. 4-1)

kezdo5-ről idézek: “A Mavs két sztárja ebben a rájátszásban negyedszer jutott el egyszerre 30-30 pontig – ennél többször utoljára a Jerry West-Elgin Baylor duó csinálta meg, még az 1960-as években. A Wolves elleni párharcban háromszor hozták össze a 30+30-at, amivel beállították Westék vonatkozó NBA-rekordját. Kobe Bryant és Shaquille O’Neal óta ők az első páros, aki 35-35 pontig jutottak egy konferenciadöntőben. Dereck Lively II is rekordot döntött, ugyanis a párharc során hibátlanul, 16/16-tal célzott mezőnyből. ” “a Dallas mindhárom párharcát pályahátrányból nyerte meg, ehhez pedig az kellett, hogy összesen hét (!) alkalommal győzzenek idegenben – 9 meccsből. 2000 és Shaq óta Doncic lehet az első regnáló pontkirály, aki bajnoki címet nyerhet. Az elmúlt 25 évben egy játékos tudott legalább 20 pontot dobni a nyitónegyedben egy konferencia-döntőben: LeBron James, két alkalommal”

Ókori olimpia: Nero császár volt olimpiai bajnok, de mivel csalt, utólag törölték a listáról (gondolom halála után)

Olümpoa mellett további 3 verseny volt, aki egy időszakban mind a 4-en nyert, azt külön is jegyezték. kb. Mint teniszben a naptári grand slam, volt aki ezt 6-szor teljesítette.