A világ legmagasabb épületei: magyar, angolA magyar linket csak azért hagytam benn, mert volt földrészenkénti legmagasabb táblázat, amúgy az angol sokkal-sokkal részletesebb. Pl. van időrendi listavezetőkről is táblázat.
Legmagasabb épületekAkár városra bontva is lehet nézni, időrendben jó grafikonok vannak az építésekről
100 vagy több emeletes épületek: magyar, angol
Az előzővel nagy az átfedés, de itt az emeleteken a hangsúly. Két érdekesség: Az Empire State Building 85 évvel a megépülése után még top10-ben van emeletszám alapján (oké a 2 WTC torony leomlott, de még azokkal együtt is top 10 lenne). A másik, hogy jelenleg több 100 emeletes épül, mint ami eddig összesen megépült a közel 100 év alatt! (2017.01.20)
A világ legmagasabb keresztény templomai
A piramisok azért időtállóbbak:) Szinte mindegyik korábbi listavezető úgy vesztette el a vezető helyét, hogy villám miatt összeomlott. A jelenlegi listavezetőben jártam, bár nem mertem teljesen felmenni:) Nem hiszem, hogy ezek a helyezések változni fognak, ma már nem épülnek ilyen nagy templomok.
A világ leghosszabb alagútjai
A top1 közúti alagútban jártam:) A Leardal-ban. Ha jól látom, most sincs tervezés vagy építés alatt nagyobb! (2016.10.17)
A világ leghosszabb hídjai
Miért nem lepődöm meg azon, hogy a top20-ban 14 kínai van (2016.10.17)
A világ leghosszabb függőhídjai
Itt viszont csak 7 kínai van a top20-ban (2016.10.17) Azért látszik itt is (meg a felhőkarcolóknál is), hogy USA mennyire megelőzte a korát az acél épületek terén. Igazán régi, 1959 előtti 500 méternél hosszabb függőhidak csak az USA területén vannak! (pl. Golden Gate 1937, George Washington 1931, San Francisco-Oakland Bay 1936 stb.)
A világ legnagyobb vizierőművei
Bár a top1 kínai, azért a brazilok és oroszok is nagyon az élmezőnyben vannak. A Három-szurdok-gát önmagában is megér egy misét, elképesztő dolgokat lehetett róla olvasni, pl. x millió ember kitelepítése, műemlékek körülbetonozása a több 10 méter magas víztől való védelem céljából, stb.
 Európa legmagasabb épületei
A román épületek nem szerepelnek pl. a listán? Ez így elég foghíjas…
Magyarország legmagasabb épületeiMinden legalább 51 méter magas épület.
Magyarország leghosszabb hídjai  Külön vannak szedve a közúti és vasúti hidak. Kár, hogy szerkezeti típusonként nincs toplista. Kicsit ide vág: egy magyar hidakat áttekintő könyv pdf formában (em teljes felsorolás, a több tízezer hídból csak pár száz válogatott hidat emel ki).