(Saját elemzéseim a témában itt.)

Világrekordok
Alul található lista arról, hogy az egyes nemzetek hány világcsúcsot tartanak, és a pillanatnyilag legtöbb rekorddal rendelkező versenyzőkről is. Gyanús, hogy a mostani állapot magyar szempontból rekord: 8 világcsúccsal a 2. helyen állunk az USA mögött, a nőknél Hosszú Katinka, a férfiaknál Michael Phelpes 7-7 rekorddal ál az élen. Tényleg rekord lehetett, de időközben Katinkának már “csak” 6 rekordja maradt, Sarah sjöström pedig megelőzte 7-tel. Hosszún kívül még Gyurta tart csúcsot rövid pályás 200 mellen. Az egyes számok nevére kattintva a WR-ek fejlődése is megvan, ami szuper!! (2016.09.19)(2017.08.30)
Magyar országos rekordok Rövid és hosszú pályás rekordok is fel vannak sorolva. Beszédes, hogy amióta Hosszú Katinka megdöntötte Egerszegi Krisztina 1991-es 200 hátas világcsúcsát, nincs 2000-nél régebbi magyar rekord. A legrégebbi rekordok jelenleg Kovács Ági nevéhez fűződnek, aki 2000 óta tartja 100 és 200 mellen is a nagymedencés csúcsot. (2016.09.19)
Ide kapcsolódik ez.
Hivatalos 50 méteres vb adattár  A FINA oldalán fenn lévő nagyon részletes pdf, sajnos késve frissítik.
Hivatalos Olimpiai adattár Ez is a FINA oldalon van, kicsit késve frissítik ezt is, de nagyon alapos.
A 100 méteres gyorsúszás fejlődéséről egy látványos videó és grafikon Nagyon szemléletes, még a Londoni Olimpiára készült.
Az óceáni 7-es… A FINA is említi, és van magyar vonatkozása is.
50 méteres vb-k érmesei: nők, férfiak Alul vannak összesítő táblázatok. Durva, hogy Phelpes úgy vezet fölényesen minden tekintetben, hogy az utolsó 2 Olimpiája közt már nem is indult vb-n. A nőknél Hosszú Katinka is ott van az élmezőnyben. Itt magyarul is megvan jól összeszedve a vb, illetve az érmesek is úszónemenként, valamiért a MIX számokat kispórolták.
50 méteres vb-k és olimpiák összevont táblázata: nők, férfiak Alul vannak összesítő táblázatok. Durva hogy volt egy időben egy Darnyink és egy Egerszegink. Mindkettejüknél egy eredményesebb van egyéni olimpiai aranyakban. A vb aranyak más tészta, mert akkoriban az még ritkábban volt. Érdekesség még: Yefimova 6 vb arany, 0 Olimpiai.
50 méteres magyar bajnokságok Mitől függ, hogy melyikről vannak feltöltve adatok?? A hiányzókat nem is tudom, hogy lehetne kinyomozni, pl. NS archívumból?
Kataca oldala Ezt inkább csak nosztalgiából raktam be, 2000 körül egész sokat nézegettem. Egész jó cikkek is vannak.
Magyar évenkénti ranglisták Nagyon el volt dugva, tök véletlen akadtam rá, pedig szuper.