Általában a Grand Slam tornákról
Ezt nézem legsűrűbben, a lényeg fenn van. Valamiért mindig a magyart nézem, viszonylag naprakész, az angol megfelelőjét nem is találtam kapásból. Pedig ott van ám az (ugyanaz, mint a következő sorban szereplő link), minden egyes fontos dolog külön linken, pl. férfi egyesek itt, alul jó statisztikákkal, és még a döntőket is megtaláltam egymás után szedve.
A Grand Slam címet elérők magyarul, angolul.
Itt is főleg a magyart nézem, de az angol sokkal részletesebb, ott nem csak szigorúan a GS címekről van szó, sok másról is, pl. egy évben 3 címet nyertekről, stb.
Kedvenc rekordjaim:
A 9. pont alatti: Szettveszteség nélküli GS győzelmek. 1980 és 2016 közt 3 ilyen férfi győzelem volt, egyszer Federernek, kétszer Nadalnak sikerült (Megjegyzés: nőknél szerintem valamivel kevesebbet ér a szettveszteség nélküli tornagyőzelem, mivel náluk csak 2 nyert szettig mennek a meccsek, tehát ott egy GS győzelemhez 14 szett kell, szemben a férfiak 21 szettjével.)
A 11. pont alatt: GS győzelem meccslabdát hárítva: Átlagosan kb. évente egyszer fordul elő a 8 egyéni versenyen (női+férfi egyben). Az eddigi abszolút rekord (2000 óta tartják nyilván) nőkhöz kötődik: Capriati 2002-ben Hingis elleni döntőben az Austral Openen 4(!) meccslabdát hárított. Találtam közben egy idevágó cikket. Nem is tudtam, hogy a Wimbledon+Garros kombó ennyire ritka, Borg óta csak Nadalnak és Federernek sikerült.(2017.02.28)
A Grand Slam férfi címekről kicsit bővebben Jó kis diagramokkal, táblázatokkal van színesítve.
Általános tenisz rekordok, női egyes  Töménytelen mennyiségű rekord, nem csak GS, bár azért az dominál itt is.
Általános tenisz rekordok, férfi egyes Ugyanaz, csak férfiakra. Úgy látszik, régebben többet játszottak teremben, Connors és McEnroe teremben elért győzelemszámban verhetetlen a mai napig. Összes meccsszámban Rod Laver utolérhetetlennek tűnik, Federernek is 3-4 nagyon aktív év kéne még, hogy beérje az 1605 meccset. A Federer-Nadal-Djokovic trio győzelmi százalékot tekintve top10-es, Federer a leggyengébb hármuk közül, de nála már évek óta leszálló ág van. Overall Major meccseket tekintve ők a 2-3-4. helyezett, darabszámra pedig Federer nyerte a legtöbb ilyen meccset. Itt egy kifejezetten ATP-s rekordlista. (2017.08.25)
A tenisztörténelem nagy riválisai  Szuper lista! Ki számít nagy riválisnak? Két legalább top3-as teniszező, akik legalább 12 fontos meccset játszottak egymással, többször találkoztak legalább GS elődöntőben is. Ezekből sokat magamtól is felsorolnék (Connors-McEnroe, Becker-Edberg, Agassi-Sampras). Meglep, hogy Federer és Nadal kevesebbet meccselt egymással, mint Djokoviccal. A legtöbbször ismétlődő párharc az Open érában a Djokovic-Nadal és a Djokovic-Federer meccs. Itt nagyon jól megvan a Federer-Nadal párharc, és más párosokra is rá lehet keresni. (2016.07.12)
 Világelső női teniszezők listája Régebben a magyart nézegettem, de az angol naprakészebb.
Világelső férfi teniszezők listája  Férfiaknál ugyanez a helyzet.
Hivatalos ATP ranglista oldal Érdekes statisztikák is vannak fenn, pl. szervából és return-ből is van lista. Konkrét játékosokról is egész részletes adatok vannak fenn, példának itt van Federer. Nemzetek szerint is lekérhető, pl. itt vannak a magyarok.
Roger Federer Rafael Nadal és Novak Djokovic statisztikái  Nagy adathalmaz, ami a legtöbb híres teniszezőről fenn van, de csak az aktívakat linkeltem ide, közülük is csak az utóbbi évek legeredményesebbjeit. (2016.10.23)
Serena Williams statisztikái Nőknél Serena a valaha volt egyik legjobb.
A világ leghosszabb teniszmérközése  Ez beteg…
Federer+Nadal+Djokovic dominanciája  A nagy trióról egy kis saját elemzés.
Golden set Még sehol sem láttam eddig, kicsit B-kategóriás rekordnak tűnik, nagy nevek még nem csináltak ilyet. Arról van szó, hogy úgy nyer valaki 6-0-ra egy set-et, hogy az ellenfél még labdamenetet sem nyer.
Kor szerinti statisztikák a férfi GS győztesekről Legfiatalabb, legidősebb győztes, legrövidebb életű győztes, stb.