Federer a 72. GS tornáján a 43. elődöntőjét játszotta, és bejutott a 30-dik döntőjébe. Ha megnyeri, akkor ez lesz a 20. címe, ha Cilic nyer, neki a 2. lesz, de az már eldőlt, hogy most sem avatnak új GS győztest a férfiaknál. Nagy szó, hogy Fucsovics Mártont Federer ütötte ki a 16 közt, ebből a srácból még top10 teniszező is lehet szerintem.

Babos pedig megnyerte a női párost és vegyespárosban is döntőzik, durva!

Federerre visszatérve: 1977 óta ő a legöregebb elődöntős Melbourne-ben. A 8 közt Federer ellenfele Berdych volt, 10-edszer találkoztak GS tornán, ennél csak 3 gyakoribb párosítás volt a tenisz történetében, a nagy trió (Federer-Nadal-Djokovic) egymás közötti meccsei. Ehhez képest Berdych nem nyert még GS tornát. Egyébként Djokovic-Murray is 10-szer volt.

A női döntőben volt egy érdekesség: két olyan versenyző jutott be (Wozniaczki és Halep), akik már voltak világranglista vezetők, de még nem nyertek GS tornát. A nőknél összesen 7 ilyen volt, a férfiaknál mindösszesen 2. további érdekesség, hogy zsinórban 6 női GS versenyt más-más nyert, a férfiaknál a 150 év alatt egyszer volt erre példa! Plusz a nőknél az Open érában először jutott be két olyan versenyző a fináléba, akik meccslabdát hárítva jutottak tovább.