Serena mindenféle korrekordokat döntöget, de a szülése óta immár negyedszer bukik döntőt, nem akar összejönni a 24-dik, rekordbeállítást jelentő cím. És most egy fele annyi időstől (Bianca Andreescu) kapott ki, aki még nem élt, amikor Serenának már volt címe:)

Nadal kapcsán pár rekord: Nadal GS versenyen amikor eddig vezetett 2-0-ra, 210-ből 209-szer nyert (beleértve a mostani döntőt is).

Már az elődöntőben is volt egy Nadal rekord: 22-ből 22-dik olyan elődöntőjét nyerte meg, ahol hozta az 1. setet.

Győzelmével Nadal az első, aki az open érában 5 Grand Slamet is nyert 30. születésnapja után, és Jimmy Connors mellett a második, aki a 30. születésnapja után két US Opent is meg tudott nyerni. Medvedev egyébként harmadik olyan teniszező volt (Lendl 1982 és Agassi 1995 beli menetelése után), aki a Washingtoni, Montreali és Cincinnatii meccs után a US Openen is döntőzött. Mindhárman bukták a US open döntőt.

Nadal 1 GS címre zárkózott Federerhez, ez utoljára 15 éve állt fenn. 16-6 is volt már Federer javára…

Többször elhangzott, hogy az elmőlt 15 évben, pontosabban Nadal 2005-ös francia győzelme óta 2 alkalommal játszottak a nagy trió nélkül döntőt, a többi 57 alkalomból összesen 35 alkalommal volt olyan, hogy egyikük egy “külsőssel” játszott, és ebből 6-ot buktak el: egyet del Potro , kettőt Murray, hármat Wawrinka ellen…

Medvedev Thiem után a második, aki 1988 után született, és nyert már legalább Set-et, ha meccset nem is, GS döntőben. Mindkettő idén történt, szóval ez biztató azért nekik, lassan jön az őrségváltás. Ők most a top4, top5

Valamiért ez eddig kimaradt, pedig jó összefoglaló, sok rekorddal.