Tart a rájátszás, szinte minden meccs hoz érdekességeket.

A rájátszásban szerzett össz triplák számában Curry a top1, közel az 500-hoz, Thompson pedig a top3, elérte a 400-at. Kettejük közt Lebron James van, de ő idén nem rájátszik. Ha főcsoport döntőig eljutnak, akkor Thompson valószínűleg előzi Jamest.

Chris Paul a New Orleans elleni 6. meccsen 14/14 mezőnymutatót produkált, ami rekord.

A Boston úgy esett ki 4-0-lal, hogy csak 18 pont difi volt összesen a 4 meccsen, ez minden idők legszorosabb söprése volt. A 4-ből 3 meccsen volt reális esélyük a győzelemre. Az első meccsen ugye utolsó másodperces kosárral kaptak ki.

A Grizzlies-Minnesota pedig arról emlékezetes, hogy a 4-ből 3 vereségénél a Minnesotta 10+ ponttal ment a 4. negyedben. Eddig a valaha volt összes playoff szériában max 1 ilyen leolvadós meccset tudott produkálni egy csapat, ez a 3 nagy rekord.

Jordan anno az első 14 playoff meccsén érte el az 500 pontot. Doncic járt eddig legközelebb ehhez, 16 meccsel.

Milvóki-Boston első meccsén a Boston csak 10 db 2 pontosat dobott. Az eddigi több mint 6000 boston meccsen mindig dobtak legalább 14-et.

Curry és Poole lett az alapszakasz 2 legjobb büntetőzője. Ez a 4. alkalom, hogy a top1-2 egy csapatból került ki (Poole le is győzte ebben Curryt, aki amúgy all time top1).

És most először fordult elő, hogy a top2 szezon elején favorizált (bajnoki címre legkisebb odds) csapat ennyire hamar elvérzik. Már az is rekord, hogy az egyik nem is rájátszik, de a másik esett ki leghamarabb a rájátszásból (egyetlen söprés ez volt).