Most hallottam, hogy Draymond Green az egyetlen az NBA történetében, aki tripladuplázott (rájátszásban? vagy alapszakaszban) anélkül hogy elért volna 10 pontot:) Tehát 3 másik mutatóban lett neki 10.

Döntős tapasztalat a döntő előtt a Warriorsznak: 123-0, Boston az 1. meccses idegenbeli győzelme után 8-2-re állt idegenben, Houston 9-3-as rekordjával kb. egy szinten. Utána ebből 8-4 lett…

Curry és James után Thompson is belépett a 100 döntős triplások társaságába.

A Curry-Green-Thompson trió 20 döntőbeli győzelemnél tart, ezzel megelőzték a SAS trióját (19), az elmúlt 30 év legeredményesebb triója. Kérdés, hogy meglesz-e nekik a 21-dik ebben a szériában, az a 4. bajnoki címet jelentené nekik.

(Még a 3. meccshez 2 rekord, forrás ez:

Utoljára Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson és Michael Cooper ért el egy csapatban, egy meccsen legalább 20 pontot, 5 lepattanót és 5 gólpasszt a nagydöntőben – most megcsinálta ugyanezt Jayson Tatum, Jaylen Brown és Marcus Smart.

A Warriors 0-6-ra áll Steve Kerr-rel a nagydöntőkben, amikor legalább hétpontos hátrányban van a nagyszünetben.)

A 70 triplás rájátszás idén Currynek, Tatumnak és Thompsonnak is megvan, korábban csak Curry és Thompson csinálta meg valaha…

Az 5. meccsen a Celtics 11 kihagyott tripla után zsinórban bedobott 8-at:) Curry első rájátszás meccse életében, amin nem dobott triplát (0/9), amúgy meg alapszakasszal együtt 2018 novembere óta először fordul ez elő. Az első 4 meccsen 25 triplát szórt, zsinórban 4 meccsen is 5+ triplát, eddig 3 meccs volt a rekord, amit szintén ő tartott.

A Warriors zsinórban 27-dik párharcán is lopott meccset idegenben!

Curry draftolása (2010) óta 101 rájátszás győzelemnél jár a Warriors, azóta ez a legtöbb.

4. meccshez: Curry előtt csak Magic Johnson és Jerry West tudott 40 pontos, 10 lepattanós meccset hozni nagydöntőben irányítóként.

A Warriors minden veresége után nyert eddig a rájátszásban, a Boston viszont elvesztette a 4.5. meccset.

2022. 06 13 előtt 2003.11.10-én furdult elő utoljára, hogy nadal federer djokovic közül egyik se volt a ranglistán legalább a top2… Ennek most a hülye szabályozás az oka, mert Djoki egyértelműen top1, Nadal top2.. Djoki 2 GS versenyen nem fog indulni covid miatt, a füves eredményt meg az atp nem számolja, mivel az oroszok nem indulhatnak, de ezzel pont Medvedevet segítik….

Angol-Magyar 0-4: sosem kaptak még ki 4 góllal rúgott gól nélkül az angolok otthon, de 4 góllla is utoljára 94 éve… a 6-3 óta ez a legnagyobb vereségük otthon…