Míg a 2017-es úszó vb-n 10 világcsúcs is született (és ez teljesen általános az úszó világeseményeken), addig atlétikában alig dől meg néhány csúcs az utóbbi években. A 2017-es atlétika vb-n mindössze 1 rekord született (50 km gyaloglásban). Nem volt jellemző az éremhalmozás, az utolsó előtti versenyszámig nem volt duplázó a vb-n, végül az amerikai női 4×400 méteres futóváltó 2 tagja duplázott, nem néztem végig minden eddigi vb-t, de ez a 2 fő szinte biztosan negatív csúcs.

A verseny utolsó előtti napját volt ahol az atlétika fekete napjának nevezték. Bolt és Farah is búcsúzott a porondtól (pont a 41. szülinapomon egyébként), ráadásul Bolt életében először lesérült, így hosszú idő óta most először nem nyert a jamaicai 4×100-as férfi váltó, Farah pedig 2011 óta először épp az utolsó versenyén kapott ki (ahogy egyébként 1 héttel korább Bolt is 100-on). Ők ketten együtt 10 egyéni Olimpiai aranyat nyertek, figyelembe véve, hogy 4-nél többet a futók közül csak Bolt és Nurmi nyert (6-6-ot), ez egyértelműen azt jelzi, a jelenkor két legnagyobbja vonult vissza egyazon napon. Helyesebben Farah áttér a maratonra. Boltot egyébként nagyszabású búcsúval köszöntötték.

Szemenya győzelme kapcsán megint sokat beszéltek a tesztoszteronról. De van egy rekord, amit meg se közelít Szemenya:) Itt említve van sok régi rekord, pont mi is most rendeztünk tippelést a régi atlétikai rekordokra.

tipp atlétika wr

Én a 3,7,8-ra tippeltem:)