Nadal mérlege 8-2-re alakult Djoki ellen a Garroson, Federer ellen 6-0 a mérlege… Djokin kívül eddig csak Söderling győzte le, de itt még hátra van neki Zverev és ha őt legyőzi, még valaki… De fiatalon végül is csak Söderling győzte le.

Nadal idén játszott egy 5 set-eset, és Djoki ellen se sok hiányzott ehhez. Az idei verseny előtt viszont mindösszesen 2 ilyen meccse volt, egy Isner és egy Djoki ellen. A durva, hogy Djokoviccal 10 Garros meccsük van, a Nagy hármas egymás elleni párharcain kívül összességében sincs olyan párharc a GS-ek történetében (férfiaknál), ami 10 meccsnél hosszabb volt. A nőknél egyébként Evert-NAvratiolova 22 meccses, ez a rekord, a 2 Williams párharca 16 meccses, ez a top2.

Nadal mérlege 110-3 a Garroson, 110-nél többet csak Navratilova nyert Wimbledonban.

A mostani (59-dik) Nadal-Djokovic volt az első olyan meccs a tenisztörténelemben, amit 2 olyan játszott, akinek 20+ GS címe van, 1000+ meccset nyertek fejenként, 300+ GS meccset nyertek fejenként, ez mind külön-külön is először fordult elő.

NBA: Al Holford bejutott a nagydöntőbe, 141 rájátszás meccs után. Ez a rekord, a top2 130 meccs, a top3 120.

Curry-Green-Thompson az utóbbi 30 év 2. legtöbb szériáját nyerő trió 21 szériával, az első Duncan-Ginobili-Parker 27 szériával (San Antonio). (A top3: Lakers: O’Neal-Kobe-Fisher 20)

A nagydöntő első meccsén sok rekord született. Curry 21 pontot dobott az 1. negyedben, ez a legjobb 1. nagydöntős negyed egyik 1993-as Jordan féle első negyed óta. Az egy negyedben 6 tripla is rekord, nem emlékszem hogy csak beállítás vagy új rekord. De amit a Boston a 4. negyedben csinált, az rengeteg rekord.

Idézek ebből a cikkből:

“Eddig még egyszer sem fordult elő az NBA-nagydöntők története során, hogy egy csapat kétszámjegyű hátrányban volt a negyedik negyed elején, majd mégis kétszámjegyű győzelmet aratott – a Celtics lett az első ilyen együttes. Ezek után nem meglepő, hogy a 24 pontos fordulat (mínusz 12-ről +12) az NBA-döntők történetének holtversenyben legnagyobb pálfordulása. Mínusz tizenötnél egyébként 4% volt a vendégek győzelmi “valószínűsége” az ESPN szerint. A 17-0-s, döntőnek bizonyuló futás az utóbbi 50 év második leghosszabb negyedik negyedes rohama a nagydöntőkben, csak a San Antonio Spurs 2003-as, Brooklyn Nets elleni utolsó, hatodik meccsen bemutatott 19-0-ja előzi.”